Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

PROBLEMEN kerncentrale PDF Afdrukken E-mail
zaterdag 12 maart 2011
De Japanse televisie melde dat een deel van het gebouw van de Japanse kerncentrale Fukushima I zaterdag is ingestort na een explosie. Het dak en muren zijn weggeblazen door de ontploffing.  Door de explosie, die zich lokale tijd om half vier 's middags voordeed, zijn medewerkers van de centrale gewond zijn geraakt.

Boven de centrale, ongeveer 250 kilometer van Tokio, hangt een witte rookwolk. Rondom de installatie is gemeten dat de hoeveelheid straling twintig keer hoger is dan normaal.

Bedekken
De televisiezender waarschuwde omwonenden om binnen te blijven. Wie toch buiten is, moet mond en neus afdekken met een natte doek.
Tienduizenden omwonenden waren uit voorzorg geëvacueerd, maar er zijn toch nog mensen in de omgeving van de installatie.

Onduidelijk
Het is nog onduidelijk hoe de explosie is ontstaan. Mogelijk is de kernreactor oververhit geraakt, maar daarover zijn geen officiële uitspraken gedaan.

< Vorige   Volgende >