Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

Touristen weg uit Egypte PDF Afdrukken E-mail
zondag 30 januari 2011
TUI Nederland, dat zestienhonderd toeristen in Egypte heeft zitten, gaat Nederlanders repatriëren, meldt een woordvoerder van de reisorganisatie zondag.
Vrijdag zaten nog ruim 3800 Nederlandse toeristen in Egypte. Bijna al deze toeristen verblijven in badplaatsen. Hoeveel Nederlanders er zondag nog zitten, weet een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken niet.

Wanneer TUI de zestienhonderd toeristen precies terughaalt, wordt nog besproken. Het zal in ieder geval de komende dagen gebeuren. TUI zal hierbij ook samenwerken met andere reisorganisaties die Nederlanders in Egypte hebben zitten, zoals Thomas Cook.
"Van de vliegtuigen die nu vertrekken, zal er niet één een lege stoel hebben", zegt de woordvoerder van TUI.

Het Calamiteitenfonds vergadert zondag over de situatie. Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast en betaalt een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

< Vorige   Volgende >