Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

Dodental Egypte boven de 100 PDF Afdrukken E-mail
zondag 30 januari 2011
In Egypte zijn sinds afgelopen dinsdag zeker meer dan 100 mensen om het leven gekomen tijdens protesten tegen het bewind van president Hosni Mubarak. Zaterdag was sprake van zeker 33 sterfgevallen. Dat meldden bronnen binnen het veiligheidsapparaat van het Noord-Afrikaanse land in de nacht van zaterdag op zondag.

Eerder spraken officiële bronnen nog van 92 doden. Daar kwamen nog tien sterfgevallen bij na protesten in de stad Beni Sueif, circa 150 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Caïro. Eerder was er al melding gemaakt van twaalf doden in Beni Sueif, nadat betogers hadden geprobeerd een politiebureau in brand te steken. Vrijdag was tot nog toe de dodelijkste dag, met 62 sterfgevallen.

Ook de Arabische nieuwszender al-Jazeera meldde zaterdag al dat er meer dan honderd mensen om het leven waren gekomen door geweld tijdens betogingen in de afgelopen dagen.
< Vorige   Volgende >