Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Elf gevallen Mexicaanse griep PDF Afdrukken E-mail
donderdag 06 januari 2011
In het UMC Radboud en in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen zijn woensdag in totaal elf mensen met Mexicaanse griep opgenomen.
Het Universitair Medisch Centrum St Radboud telt zeven bevestigde griepgevallen en het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) telt vier gevallen, aldus woordvoerders. Een zegsman van het CWZ stelt eveneens dat er geen reden is tot zorg ,,maar wel tot alertheid.''

Van de zeven griepgevallen in het Radboud gaat het om drie volwassenen en vier kinderen, meldt de Gelderlander. Over hun toestand is niets bekend.


Sinds oktober vorig jaar tot afgelopen dinsdag zijn er in totaal 43 mensen opgenomen met het virus.Volgens de deskundigen zijn dat er niet meer of minder dan in de vorige winterperiode. In totaal zijn er nu 65 mensen in Nederland aan de Mexicaanse griep overleden.

Eerder deze week werd bekend dat twee kinderen uit de regio Nijmegen zijn overleden aan het H1N1-virus. Ze werden niet doorverwezen naar het ziekenhuis nadat ze zich 's avonds bij de huisartsenpost hadden gemeld. Beide kinderen overleden de volgende dag.

Woensdag werd een derde sterfgeval door de griep gemeld. Deze 34-jarige persoon was vorig jaar oktober al overleden, maar dat werd nu pas gemeld om 'administratieve redenen,' aldus het RIVM.

< Vorige   Volgende >