Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Reizigers gestrand op vliegvelden PDF Afdrukken E-mail
zondag 19 december 2010
Vele duizenden mensen hebben de nacht van zaterdag op zondag op vliegvelden in Londen, Brussel, Frankfurt en andere Europese steden moeten doorbrengen omdat door de barre weersomstandigheden tal van vluchten waren geannuleerd.

Brussel
De Vlaamse omroep VRT meldde dat duizenden mensen de nacht van zaterdag op zondag op Brussels Airport hebben moeten doorbrengen. Onder hen zijn tweeduizend tot drieduizend mensen die geen visum voor de paspoort-vrije Schengenzone hebben.Die reizigers mogen het transitgedeelte niet verlaten. Het Rode Kruis heeft voor die reizigers veldbedden neergezet. De andere passagiers zijn zo veel mogelijk in hotels ondergebracht.

Londen
Ook op de Londense luchthavens van Heathrow en Gatwick moesten duizenden passagiers de nacht doorbrengen. Op Heathrow komen zondag geen vliegtuigen aan. Slechts een handvol toestellen zal van Heathrow vertrekken.

< Vorige   Volgende >