Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

Rellen in Rome, vele gewonden PDF Afdrukken E-mail
dinsdag 14 december 2010
Het aantal gewonden als gevolg van de ongeregeldheden in de Italiaanse hoofdstad Rome is opgelopen tot honderd: circa veertig betogers en bijna zestig agenten. „Rome in vlammen”, kopte de krant la Repubblica dinsdagavond op zijn website.

De politie heeft meer dan veertig arrestaties verricht. De spanning in de historische binnenstad liep hoog op. Een zakenman die zich door de betogers bedreigd voelde, trok op een gegeven moment een pistool.

Spoor van vernieling
De relschoppers hebben een spoor van vernieling achtergelaten. Verbrande auto's, vernielde brommers, auto's met kapotgeslagen ruiten; schoenen uit geplunderde winkels liggen op straat. Volgens burgemeester Gianni Alemanno heeft Rome al jaren niet meer zo veel zinloos geweld gezien. Ook in andere Italiaanse steden werd betoogd. In Palermo werd de landingsbaan van de luchthaven bezet.
< Vorige   Volgende >