Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Omvangrijke zedenzaak PDF Afdrukken E-mail
maandag 13 december 2010
De verdachte in de omvangrijke Amsterdamse zedenzaak is de 27-jarige Robert M. De man werkte in de kinderdagverblijven 't Hofnarretje en crèche Jenno's knuffelparadijs. Ook de 37-jarige echtgenoot van de man is aangehouden.
Robert M. zou zich maandenlang hebben vergrepen aan ook de jongste kinderen. Ouders hebben te horen gekregen dat er tussen de 33 en 50 slachtoffertjes zijn gemaakt.

Marktplaats
Robert M. bood zichzelf via onder andere Marktplaats aan als kinderoppas. Ook staat hij bij de Kamer van Koophandel ingeschreven met zijn eigen kinderopvangservice. De man, die is geboren in Riga, kwam in 2004 naar Nederland waar hij trouwde met een man. In 2008 kreeg hij de Nederlandse nationaliteit.

Eerder verdacht
M. kwam al eerder in beeld bij de zedenpolitie na twee tips van ouders. Toen werd in het bijzijn van een pedagoog vastgesteld dat er onvoldoende bewijs was om tot actie over te gaan.

Informatiebijeenkomsten
De vaders en moeders van de kinderen werden zondagavond in twee groepen op de hoogste gesteld van de gruwelijke gebeurtenissen. De eerste groep van tientallen ouders werd geïnformeerd in hotel The Grand. M. heeft bekend de kinderen van deze vaders en moeders te hebben misbruikt. Andere ouders kwamen bijeen in hotel Mövenpick aan de Piet Heinkade om te horen dat hun baby's en peuters wellicht ook slachtoffer zijn van M.

Burgemeester
De bijeenkomsten werden geleid door burgemeester Eberhard van der Laan. Ook hoofdcommissaris Welten en hoofdofficier van justitie Bolhaar waren aanwezig.
De ouders werden dit weekeinde via een brief, gebracht door agenten, ingelicht en gevraagd naar de bijeenkomsten te komen. De Amsterdamse GG&GD zette extra medewerkers om de geschokte ouders op te vangen.

< Vorige   Volgende >