Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Ernstige fout in Airbus A380 PDF Afdrukken E-mail
donderdag 02 december 2010
Bij een onderzoek naar Rolls-Royce-motoren van Airbus A380 superjumbo's is een ernstige fabrieksfout geconstateerd. Dat heeft het Australische Bureau voor Transport Veiligheid (ATSB) donderdag laten weten.

Het ATSB onderzocht de motoren na een incident met een Airbus A380 van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas.
Een van de toestellen moest op 4 november een noodlanding moest maken in Singapore, nadat een motor deels uit elkaar was gevallen.

Olie lekt
Het ATSB liet weten dat een onderdeel van de door Rolls-Royce gemaakte motor niet op de juiste wijze is geplaatst. Het gevolg was schade aan een buis die brandstof naar de motor voert. Daardoor kon er olie lekken en brand en motorpech ontstaan.
De ATSB-onderzoekers spreken van een ''cruciaal veiligheidsprobleem''. Ze hebben Rolls-Royce gevraagd stappen te ondernemen om de veiligheid te kunnen verzekeren van vluchten met toestellen met een Rolls-Royce Trent 900-motor.

< Vorige   Volgende >