Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Vliegtuig crasht in Karachi PDF Afdrukken E-mail
zondag 28 november 2010
In een woonwijk in de Pakistaanse stad Karachi is zondag een vrachtvliegtuig neergestort. De acht Russische bemanningsleden kwamen om het leven, maar op de grond zijn voor zover bekend geen dodelijke slachtoffers. Er is zeker één gewonde. Het vliegtuig kwam naast enkele dichtbevolkte appartementencomplexen terecht.

Volgens Pakistaanse luchtvaartautoriteiten stortte het toestel rond 01.50 uur kort na opstijgen bij de luchthaven in de grootste stad van het land neer. Het vliegtuig naar Sudan kwam op een aantal woningen in aanbouw terecht. Brokstukken en vuur beschadigden zo'n andere twintig gebouwen in de buurt.

Onbewoond
Omwonenden lieten weten dat het geraakte gebouw onbewoond was, op mogelijk een paar bouwvakkers na. Ze benadrukten dat er honderden slachtoffers zouden zijn als het vliegtuig een paar honderd meter verder terecht was gekomen. Er wordt tussen de brokstukken nog gezocht naar meer slachtoffers of overlevenden.

Motor in brand
Over de oorzaak van het vliegtuigongeluk is nog niets bekend. Een aantal getuigen verklaarde dat een motor van het toestel in brand stond toen het over vloog. Een andere getuige had het over een brandende vleugel. Bewoners dachten door de harde klap eerst aan een bomaanslag, die veel voorkomen in Karachi.

Tweede in een maand
Het is al de tweede crash in Karachi in een maand. Eerder kwamen bij een ongeluk met een klein passagierstoestel 21 mensen om.

< Vorige   Volgende >