Hoofdpagina arrow Rampen en ziekte arrow Dodental cholera Ha´ti stijgt snel
Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Dodental cholera Ha´ti stijgt snel PDF Afdrukken E-mail
zaterdag 06 november 2010
De uitbraak van cholera in Haïti heeft inmiddels aan 501 mensen het leven gekost. Meer dan 7300 mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen na besmetting. Dat heeft het Haïtiaanse ministerie van Volksgezondheid zaterdag bekendgemaakt.

Enkele dagen geleden stond het dodental nog op 442, op een totaal aantal besmettingen van ongeveer 6700. De cholera-uitbraak is de grootste medische crisis van het land sinds de verwoestende aardbeving van 12 januari.
Een infectie met het choleravirus veroorzaakt diarree en uitdroging. Na besmetting kan dat binnen enkele uren tot de dood leiden als de patiënt niet snel water en zout krijgt toegediend. Volgens functionarissen vormt de ziekte een ernstige bedreiging voor de 1,3 miljoen overlevenden van de zware aardbeving in januari die nog in tentenkampen rondom de hoofdstad verblijven.
< Vorige   Volgende >