Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Zeker 40 doden door aanslag PDF Afdrukken E-mail
vrijdag 05 november 2010
Door een bomaanslag op een Pakistaanse moskee in het noorden van het land zijn vrijdag 5 november tientallen mensen om het leven gekomen. De aanslag had plaats tijdens het wekelijks gebed, meldden lokale functionarissen.

"Dit was een zelfmoordaanslag en er zijn veertig doden tot nu toe", aldus een provinciale functionaris. Onder de doden zouden ook twee kinderen zijn. Tientallen mensen zijn naar ziekenhuizen gebracht, velen zijn zwaargewond.


De autoriteiten vrezen dat het dodental nog verder zal oplopen. "Er waren meer dan honderd mensen in de moskee. Het dak van de grote zaal is ingestort door de ontploffing. Een aantal mensen ligt nog onder het puin", aldus een lokale functionaris.

De moskee staat in Darra Adam Khel, ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Peshawar. De aanslag is de bloedigste in Pakistan sinds een zelfmoordenaar in september in de westelijke stad Quetta een sjiitische processie aanviel. Daarbij kwamen 54 mensen om het leven.

< Vorige   Volgende >