Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Dader aanslag overleden PDF Afdrukken E-mail
vrijdag 01 mei 2009
De viering van een stralende Koninginnedag in Apeldoorn is donderdag uitgedraaid op een drama waarbij zes personen omkwamen; drie mannen en twee vrouwen. De dader is de zesde dode, hij bezweek aan zijn verwondingen.

De 38-jarige verdachte overleed in de nacht van donderdag op vrijdag om 02.58 uur in het ziekenhuis. Dat heeft het Landelijk Parket vrijdag gemeld. Het overlijden van de verdachte betekent het einde van het strafrechtelijke onderzoek tegen hem.
De 38-jarige man reed om tien voor twaalf met zijn auto in op het publiek dat keek naar de juist passerende bus met daarin koningin Beatrix en haar familie.

Justitie interpreteert de daad van Karst T. uit de Gelderse plaats Huissen als een aanslag op leden van het Koninklijk Huis.

Daarmee is het incident uitgegroeid van een regulier misdrijf tot een ''zaak van nationaal belang''.

Op dit misdrijf staat de maximale tijdelijke gevangenisstraf van dertig jaar. Ook is T. verdachte van moord of doodslag op de mensen uit het publiek die hij de dood in heeft gejaagd
< Vorige   Volgende >