Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Doden bij viering koninginnedag PDF Afdrukken E-mail
donderdag 30 april 2009
Bij het incident bij de viering van Koninginnedag in Apeldoorn zijn zeker vier doden, vijf zwaar gewonden 8 lichter gewonden gevallen. Dit gebeurde doordat een auto bewust met vrij hoge snelheid door de menigte richting de koninklijke familie reed.

Op tv was te zien hoe een zwarte auto vanuit de Loolaan door de menigte reed in de richting van de bus met de koninklijke familie. Daarna botste de auto, waarvan de voorruit al beschadigd was, tegen het monument De Naald.


De verdachte automobilist die het drama in Apeldoorn heeft veroorzaakt, is een blanke nederlandse man van 38 jaar. Uit een eerste verhoor is een duidelijke indicatie dat het opzet betreft. In de persconferentie is gemeld dat uit niets blijkt dat er een verband is met een terreurorganisatie.

Er is geen indicatie voor de aanwezigheid van explosieven. De woning van de verdachte wordt onderzocht.

De gebeurtenis heeft ook een grote impact op de toeschouwers gehad, er is voor de opvang slachtofferopvang aanwezig.

Er wordt nog steeds technisch onderzoek uitgevoerd op de plaats delict. De verdachte is in hechtenis genomen, afgevoerd naar het ziekenhuis en ondergaat een operatie. De verdacht was geen bekende van de politie.

De instructie voor de rest van de dag is dat er halfstok gevlagd moet worden.
< Vorige   Volgende >