Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Opnieuw bermbom in Uruzgan PDF Afdrukken E-mail
zondag 30 maart 2008
In de Afghaanse provincie Uruzgan zijn vandaag twee maal Nederlandse militairen gewond geraakt. In beide gevallen ging het om een bernbom die ontplofte toen de Nederlanders langsreden op patrouille.

Vanavond ging het om twee militairen die lichtgewond zijn geraakt. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis van Kamp Holland, vanwaaruit ze zelf hun familie hebben ingelicht

Vanmiddag raakten drie militairen gewond, van wie één ernstig. De drie waren in de buurt van Tarin Kowt met hun jeep op patrouille, toen een bermbom ontplofte.

De zwaargewonde heeft alle twee zijn benen verloren. Hij ligt in het ziekenhuis van Kamp Holland en zijn toestand is kritiek. De andere twee maken het volgens Defensie naar omstandigheden goed.

Minister van Defensie Van Middelkoop en commandant van de strijdkrachten Berlijn hebben hun afschuw uitgesproken over de aanslag. Ook hebben ze hun medeleven betuigd aan de zwaargewonde militair en aan zijn familie.

“Het is heel ernstig dat er weer een Nederlandse militair zulke zware verwondingen heeft opgelopen. Ons medeleven gaat uit naar hem en naar zijn familie, vrienden en collega’s", schreven zij in een door Defensie uitgegeven persverklaring.

"Het is triest te moeten constateren dat de terroristen die een vredig en voortvarend Afghanistan willen dwarsbomen gebruik maken van dit soort laffe methoden. Onze militairen zijn echter vastberaden hun zware taak in Uruzgan voort te zetten. Zij strijden tegen terreur en voor een betere toekomst van de Afghaanse bevolking.”
< Vorige   Volgende >