Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
MILITAIREN OMGEKOMEN PDF Afdrukken E-mail
zondag 13 januari 2008
Gisterenavond zijn bij een vuurgevecht tussen eenheden van de Task Force Uruzgan en de Opposing Militant Forces twee Nederlandse militairen om het leven gekomen. Het gaat om de 20 jarige soldaat der eerste klasse Wesley Schol en de 22 jarige korporaal Aldert Poortema.

De militairen zijn afkomstig van het 44 Pantserinfanteriebataljon gelegerd op de Johannes Postkazerne te Havelte. Het gevecht vond plaats rond 21.00 uur Afghaanse tijd. Later op de avond zijn bij een ander gevechtscontact twee Afghaanse militairen omgekomen.

Ongeveer op hetzelfde tijdstip maar op een andere locatie in die omgeving raakte de 20 jarige soldaat Marc van de Kuilen gewond bij een vuurgevecht. Hij is gewond aan beide benen en wordt inmiddels in het role 2 hospitaal van Tarin Kowt behandeld. Hij is afkomstig van het 12 infanteriebataljon gelegerd op de Oranjekazerne te Arnhem. Zijn toestand is niet levensbedreigend. De families van de gesneuvelde en gewonde militairen zijn ingelicht.

U kunt uw deelneming betuigen in het condoleanceregister van defensie. De blijken van deelneming worden na sluiting in gedrukte vorm overhandigd aan de nabestaanden.

Klik op deze link om de volledige tekst zoals uitgesproken door de Commandant der Landstrijdkrachten tijdens de persbriefing te lezen.< Vorige   Volgende >