Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Dodental Bangladesh loopt op PDF Afdrukken E-mail
zondag 18 november 2007
Het aantal mensen dat in Bangladesh is omgekomen als gevolg van de cycloon Sidr is opgelopen tot 2217. Dat hebben regeringsfunctionarissen zondag gezegd.
De verwachting is dat dit aantal nog verder zal stijgen. Een kleine miljoen mensen in de afgelegen gebieden zit zonder voedsel en drinkwater.


De slachtoffers zijn moeilijk bereikbaar doordat wegen versperd zijn en omdat het getroffen gebied zeer uitgestrekt is.

Bereikbaarheid
Reddingswerkers hebben door de overstromingen en de stormschade moeite gehavende gebieden te bereiken waar honderdduizenden mensen wonen. Hulpverleners zetten schepen, helikopters en olifanten in.

Daklozen
In het district Jhalokati bijvoorbeeld heeft de hulp nog maar minder dan 1 procent van de bevolking bereikt. Er zijn miljoenen daklozen.

"Ik heb nooit zo'n ramp gezien in mijn twintig jaar als regeringsfunctionaris", aldus een ambtenaar in het getroffen gebied.

Ecologische ramp

Deskundigen vrezen een ecologische ramp, omdat het oerwoud en de mangrovebossen veel schade is toegebracht. Hier leven veel zeldzame en bedreigde diersoorten.

(ANP)
< Vorige   Volgende >