Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Dode na mishandeling in Lottum PDF Afdrukken E-mail
maandag 12 november 2007
Een 17-jarige jongen uit het Noord-Limburgse Lottum is maandagavond in zijn woonplaats overleden na een mishandeling. Dat maakte de politie bekend.
De mishandeling gebeurde op de Markt in Lottum. De hulpdiensten hebben groot alarm geslagen. Zij hebben in Venlo een crisiscentrum ingericht.

Op de Markt was maandag de traditionele paardenmarkt, de laatste van het seizoen. De markt was tijdens het fatale incident vol feestvierende mensen. Volgens de politie zou een groep jongeren het voor een eethuis aan de stok hebben gekregen met de 17-jarige jongen uit Lottum. Die werd zo ernstig mishandeld, dat hij onderweg naar een ziekenhuis overleed.

Getuigen
Volgens getuigen zou een van de mensen van de uit het dorp Baarlo afkomstige groep de 17-jarige met een bankje op de kop hebben geslagen. De politie kon dit nog niet bevestigen.

Feest

Direct na de dodelijke mishandeling werd het feest op de Markt afgeblazen. De cafés werden gesloten. Normaal is de jaarlijkse paardenmarkt voor Lottum aanleiding om 24 uur lang te feesten. "Dat was nu in een klap afgelopen, letterlijk", zei een geschokte getuige. De inwoners van het kleine dorp toonden zich maandagavond verslagen en spraken van zinloos geweld.

De politie heeft nog geen verdachte gearresteerd en zoekt naar betrokkenen bij de vechtpartij. Zij houdt de omgeving van de Markt in de gaten om te voorkomen dat de gemoederen opnieuw hoog oplopen.
(ANP)
< Vorige   Volgende >