Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

Belgische topcrimineel ontsnapt PDF Afdrukken E-mail
zondag 28 oktober 2007
Uit de gevangenis van het Waalse Ittre is zondagavond een beruchte Belgische crimineel op spectaculaire wijze ontsnapt. Dat meldde de Vlaamse omroep VRT.

Nordine Ben Allal ontsnapte in het tumult dat was ontstaan toen er een kleine helikopter op de binnenplaats van de gevangenis was geland. De gevangenen maakten op dat moment hun avondwandeling en bestormden de helikopter.

Die probeerde meteen weer op te stijgen, maar stortte daarbij neer. Een gevangene raakte zwaargewond. In de commotie gijzelde Ben Allal met een handlanger een cipier en nam hij de benen. Buiten stond een auto hem op te wachten, aldus de VRT.

Ben Allal was begin dit jaar nog veroordeeld tot twaalf jaar voor het schieten op twee politieagenten. Eerder was hij al veroordeeld tot 27 jaar voor gewelddadige overvallen. Hij ontsnapte al drie keer eerder uit gevangenschap.

< Vorige   Volgende >