Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
16 Turkse militairen gedood PDF Afdrukken E-mail
zondag 21 oktober 2007
Turks-Koerdische opstandelingen hebben in het oosten van Turkije in het grensgebied met Irak zeker zestien Turkse militairen gedood. Zeker zeventien anderen raakten gewond. Een onbekend aantal militairen wordt vermist, aldus het Turkse leger zondag.

Het zijn de eerste gesneuvelde militairen sinds het Turkse parlement woensdag het leger toestemming gaf om op Iraaks grondgebied aanhangers van de verboden organisatie PKK te achtervolgen.


De Koerdische Arbeiderspartij (PKK) vecht voor onafhankelijkheid van de Koerden in Turkije. De PKK heeft bases in het onherbergzame Noord-Irak, van waaruit de opstandelingen acties ondernemen tegen Turkije.

Erdogan
De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan eist dat de bases gesloten worden en dat de rebellenleiders aan Ankara worden overgedragen.

Zijn regering staat onder grote druk van de bevolking die schoon genoeg heeft van de PKK-terreur die al jaren duurt.

Verlaten
De Iraakse regering heeft de PKK opgeroepen het land te verlaten, maar waarnemers achten het niet waarschijnlijk dat dit gebeurt.

In het verleden heeft het Turkse leger herhaaldelijk geprobeerd de PKK uit Noord-Irak te verdrijven, maar dat is tot dusver niet gelukt.

(ANP)
< Vorige   Volgende >