Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Bhutto leidt tot bloedbad PDF Afdrukken E-mail
vrijdag 19 oktober 2007
Het dodental door de aanslag donderdagavond in de Pakistaanse havenstad Karachi is tot 134 opgelopen. Ongeveer vijfhonderd mensen zijn gewond geraakt.

Dat heeft het Japanse persbureau Kyodo vrijdag gemeld op gezag van ziekenhuismedewerkers en politiefunctionarissen in Karachi. De burgemeester van de stad, Mustafa Kamal, repte van 119 doden en 375 gewonden.

De aanslagen waren vermoedelijk gericht tegen de ex-premier Benazir Bhutto, die donderdag na acht jaar vrijwillige ballingschap terugkeerde in Pakistan en een triomftocht door de stad maakte. Bhutto bleef zelf ongedeerd.

Zelfmoordenaar

Een hoge politiefunctionaris in Karachi zei dat de aanslag door een zelfmoordenaar was uitgevoerd. Die zou twee bommen hebben laten ontploffen in de buurt van de gepantserde vrachtwagen die Bhutto vervoerde.

Onder de doden zijn politiemensen, militairen en medewerkers van de oppositionele Pakistaanse Volkspartij (PPP) van Bhutto.
< Vorige   Volgende >