Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

Agenten schieten verdachte dood PDF Afdrukken E-mail
zondag 14 oktober 2007
Bij een geweldsdelict op het politiebureau op het August Allebéplein in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart is zondag een verdachte doodgeschoten door de politie.De man had twee agenten met een mes gestoken. Dat heeft korpschef Bernard Welten in een persverklaring bekendgemaakt.

De man kwam zondagochtend rond 12.00 uur politiebureau Slotervaart binnen en sprong direct over de balie. Hij stak onmiddellijk in op een vrouwelijke agente die achter de balie stond. De verdachte stak haar in haar borst.

Toen de agente vluchtte kwam de verdachte haar achterna en stak haar nog twee keer in haar rug. Een mannelijke collega die haar te hulp schoot, werd vervolgens zelf in zijn nek en schouder gestoken.

Overleden
De gewonde  agente trok vervolgens haar pistool en schoot de man neer. Die overleed kort daarna. De gewonde agenten zijn naar het ziekenhuis vervoerd, zij verkeren buiten levensgevaar.
Er is nog niets bekend over de identiteit van de dader.

Hekken
Het politiebureau is inmiddels aan het zicht onttrokken door geplastificeerde hekken. De moskee naast het politiebureau is gewoon open.

Het rechercheteam van Utrecht assisteert bij het verdere onderzoek naar het incident, zo meldt at5 .
< Vorige   Volgende >