Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Doden door aanslag in Turkije PDF Afdrukken E-mail
zondag 30 september 2007
Koerdische rebellen hebben zaterdag in het zuidoosten van Turkije een minibus in een hinderlaag gelokt en twaalf mensen doodgeschoten. Dat maakte het Turkse leger bekend. Rebellen van de Koerdische Arbeiderspartij PKK steken achter de aanval.
Novum

De slachtoffers stapten op last van de terroristen uit het voertuig en werden standrechtelijk geëxecuteerd. Twee personen overleefden de moordpartij. De gouverneur van de provincie Sirnak heeft legereenheden gelast de daders op te sporen en te arresteren.
(ANP)

Dorpswachten
Zeven van de doden waren dorpswachten, Koerdische paramilitairen die door de Turkse autoriteiten worden bewapend om dorpelingen te beschermen tegen de PKK.

De Koerdische Arbeiderspartij wordt door Ankara, de EU en de Verenigde Staten aangemerkt als terroristische beweging. Ze strijd voor een onafhankelijk Koerdistan in het zuidoosten van Turkije en het noorden van Irak.

Veiligheidspact
De aanslag van zaterdag behoort tot de bloedigste acties van de organisatie van de afgelopen jaren. De aanval kwam een dag nadat Irak en Turkije een veiligheidspact hadden gesloten om gezamenlijk op te treden tegen de PKK.

Met instemming van Irak mogen Turkse militairen korte operaties tegen de terroristen uitvoeren op Iraaks grondgebied.
< Vorige   Volgende >