Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Doden bij vliegramp Phuket PDF Afdrukken E-mail
zondag 16 september 2007
Zeker 88 mensen zijn zondag omgekomen door een vliegtuigongeluk op het Thaise vakantie-eiland Phuket. Ongeveer twintig mensen worden vermist. Circa dertig overlevenden zijn met verwondingen naar twee ziekenhuizen in Phuket overgebracht. Een van de gewonden heeft volgens de ziekenhuizen de Nederlandse nationaliteit.

Onder de gewonden die zondag zijn gevallen, zijn twee Nederlanders. Een vrouw moest naar het ziekenhuis worden gebracht voor een operatie, maar ze is niet levensbedreigend gewond. Een Nederlandse man raakte lichtgewond.
(ANP)

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken lijkt het op basis van de passagierslijsten onwaarschijnlijk dat er nog meer Nederlanders aan boord waren. Daarover denkt het departement maandag meer zekerheid te kunnen geven.

De familie van de slachtoffers is inmiddels op de hoogte gebracht. Het is niet bekend of de Nederlanders samen reisden.

Thaise luchtvaartfunctionarissen zeiden dat er 128 mensen aan boord van het toestel waren. Volgens de Thaise minister van Transport waren onder de passagiers zeker zeventig buitenlanders. Onder de overlevenden zouden naast een Nederlander Britten, Australiërs, mensen met de Thaise nationaliteit en een Ier zijn.

Het toestel van de vliegmaatschappij One-Two-Go kwam na de landing naast de startbaan terecht, waarna het in stukken brak en in brand vloog. Het toestel kwam vanuit de hoofdstad Bangkok. Tijdens de landing regende het hard.

Phuket is een vakantieparadijs dat jaarlijks vele tienduizenden buitenlandse toeristen trekt.
< Vorige   Volgende >