Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Nieuw vervoersverbod door MKZ PDF Afdrukken E-mail
woensdag 12 september 2007
Vanwege de uitbraak van mond-en-klauwzeer (MKZ) in Engeland, heeft minister Gerda Verburg (Landbouw) woensdag een vervoersverbod afgekondigd voor schapen, geiten, varkens en runderen. Het is ook niet meer toegestaan om deze dieren te verzamelen. Wel mogen de beesten gewoon naar slachthuizen worden gebracht, bepaalde de minister.

Het vervoersverbod is woensdagavond ingegaan. Ook moeten voorlopig alle veewagens uit Engeland extra worden schoongemaakt. Verburg raadt reizigers verder af om tijdens een bezoek aan Groot-Brittannië boerderijen te bezoeken. Het meenemen van dieren of etenswaar van dierlijke oorsprong uit Engeland, is verboden.
(ANP)

Gevaarlijk
MKZ is niet gevaarlijk voor mensen, maar het virus kan zogenaamde evenhoevigen als koeien, schapen, geiten en varkens, wilde zwijnen, herten en antilopen ziek maken.

Begin augustus nam Verburg ook al maatregelen nadat in Groot-Brittannië MKZ was vastgesteld. De besmettelijke veeziekte dook toen niet op in Nederland.
< Vorige   Volgende >