Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Skimmers betrapt in Assen PDF Afdrukken E-mail
donderdag 30 augustus 2007
Twee skimmers zijn zaterdagnacht in een tuincentrum in Assen op heterdaad betrapt. Dat laat een politiewoordvoerder donderdag weten. De mannen van 25 en 29 jaar waren rond 03.00 uur bezig om de geheugenchip die ze bij een eerdere inbraak hadden aangebracht weg te halen.

De politie had al langere tijd een vermoeden dat er sprake was van pinpasfraude in de vestiging van Tuinland. "Er is onlangs ingebroken zonder dat er iets was weggehaald", zegt een woordvoerder. "Waarschijnlijk hebben de inbrekers toen de betaalautomaten gemanipuleerd." Zaterdagnacht werden de skimmers, inwoners van Tiel en Utrecht, opgepakt toen ze terugkwamen om de 'buit' op te halen.
(NOVUM)
Of het tweetal ook bij andere winkels pinpasgegevens heeft gestolen, kan de politie nog niet zeggen. "We zien wel in de laatste tijd een toename van dit soort gevallen. Dus we sluiten niets uit", stelt de zegsman. Het is nog onduidelijk hoeveel klanten zijn gedupeerd door de skimpraktijken in Assen.

Bij het skimmen wordt doorgaans een voorzetgleuf op de originele gleuf van een betaalautomaat geplaatst. Als iemand vervolgens zijn pinpas in het apparaat stopt, worden de gegevens van de magneetstrip gekopieerd. De pincode kan worden afgekeken met een cameraatje, waarna de rekening van de slachtoffers kan worden geplunderd. Dat gebeurt vaak in het buitenland.

Het Platform Detailhandel Nederland stelde eerder dat er momenteel een georganiseerde bende in Nederland actief is die zich met skimmen bezighoudt. Vooral tuincentra en doe-het-zelfzaken lijken regelmatig het doelwit te zijn, bevestigt de Drentse politiewoordvoerder. "Wellicht maken die vaker gebruik van verouderde apparatuur", suggereert de zegsman.
< Vorige   Volgende >