Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Doden bij bomaanslagen India PDF Afdrukken E-mail
zondag 26 augustus 2007
Zeker 39 mensen zijn omgekomen door bomaanslagen in de Indiase stad Hyderabad zaterdagavond. Volgens de autoriteiten raakten ruim vijftig mensen gewond.

Vermoedelijk behoren de daders tot een terroristische groep die de eenheid van het land wil verwoesten, aldus de minister van Binnenlandse Zaken zondag. De aanslagen zijn nog niet opgeëist. Drie explosies hadden plaats in een pretpark vlak bij een regeringscentrum en elders bij een eetkraampje op straat gingen twee bommen af. Een bom die in een bioscoop was geplaatst is niet afgegaan. Deze werd later gevonden en is onschadelijk gemaakt, meldde de politie.


(ANP)
Gemengde stad
Hyderabad heeft 6,5 miljoen inwoners en is een etnisch en religieus gemengde en welvarende stad. De meeste Indiërs zijn hindoes maar in Hyderabad is bijna 40 procent van de bevolking islamitisch. In mei ontplofte een bom in een moskee in Hyderabad waardoor elf mensen werden gedood.
Regeringsleider Rajshekhar Reddy van de deelstaat Andhra Pradesh, waar Hyderabad de hoofdstad van is, heeft na ,,deze terroristische activiteit'' tot kalmte gemaand.
< Vorige   Volgende >