Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

Ter Horst wil leiding rampen PDF Afdrukken E-mail
donderdag 23 augustus 2007
De minister van Binnenlandse Zaken moet de leiding krijgen bij rampen. Dat voorstel heeft de minister van dit departement, Guusje ter Horst (PvdA), gedaan aan haar collega's in het kabinet.

Nu heeft de minister van Binnenlandse Zaken slechts de coördinatie bij rampen en worden beslissingen genomen in overleg met de andere ministers. Ze wil af van het 'poldermodel', zegt ze in een gesprek met het NOS Journaal. Volgens Ter Horst leidt 'de versnippering van het overleg tot een gebrek aan daadkracht'. "Als één iemand de volledige regie krijgt, verlopen de reddingsoperaties minder traag", stelt de minister.

Maandag werd bekend dat Nederland onvoldoende is voorbereid op grote rampen. Dat bleek uit een aantal rapporten over de nationale veiligheid die de NOS in handen kreeg na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur.

In een rapport over terreurbestrijding zeggen de samenstellers dat de bestrijding van terreur wordt gehinderd door een competentiestrijd tussen de ministeries.
< Vorige   Volgende >