Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Turks vliegtuig gekaapt PDF Afdrukken E-mail
zaterdag 18 augustus 2007
Op de luchthaven van Antalya in het zuiden van Turkije staat een gekaapt Turks passagiersvliegtuig. Bijna alle 142 inzittenden aan boord zijn via de achterdeur van het toestel ontsnapt en zijn in veiligheid, meldde directeur Tuncay Doganer van vliegmaatschappij Atlas Jet zaterdag.

Het toestel kwam uit het Turkse deel van Cyprus en was op weg naar Istanbul. De kapers dwongen de piloot te landen in Antalya. Ze willen bijtanken en daarna naar de Iraanse hoofdstad Teheran vliegen. Een ontsnapte passagier zei tegen de Turkse tv-zender NTV dat de kapers hebben gezegd dat ze leden van het terreurnetwerk al-Qaeda zijn.

Cockpit
De kapers, die Arabisch en een beetje Engels en Turks zouden praten, probeerden tijdens de vlucht de afgesloten cockpit binnen te dringen. Dat lukte niet.

Eenmaal geland in Antalya gaven de kapers vrouwen en kinderen toestemming om het toestel te verlaten. Veel mannelijke inzittenden maakten van de gelegenheid gebruik om de achterdeur open te breken en te ontsnappen.

Bemanning
Het Turkse persbureau Anatolië meldde dat de kapers nog negen passagiers en twee bemanningsleden in gijzeling hebben. De mannen zouden gewapend zijn met een mes en mogelijk een bom aan boord hebben.
< Vorige   Volgende >