Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
2e geval MKZ Engeland bevestigd PDF Afdrukken E-mail
dinsdag 07 augustus 2007
In Engeland is een tweede besmetting van mond-en-klauwzeer vastgesteld op een bedrijf in de buurt van de oorspronkelijke uitbraak in Surrey in het zuiden. Dat heeft de Britse minister van Landbouw Hilary Benn dinsdagmorgen bevestigd, meldde de BBC.
Het hoofd van de Britse veterinaire dienst had maandagavond al bekendgemaakt dat er vermoedelijk een tweede besmetting was. Bloedtests hebben dat nu bevestigd.

De tweede melding van MKZ ligt binnen de ruitvormige veiligheidszone van drie kilometer lang, die om de geïnfecteerde boerderij en het laboratoriumcentrum Pirbright - mogelijk de oorsprong van de besmetting - is ingesteld. Daaromheen ligt nog een surveillance zone van tien kilometer.

Alle vee binnen drie kilometer rond de eerste besmettingshaard was al afgemaakt. Het gaat om honderden stuks vee. Voor het hele land geldt een vervoersverbod en ook de export van vee, vlees en melk ligt stil.

De Britse zender SkyNews meldde dinsdag een mogelijk derde geval van mond-en-klauwzeer op een veebedrijf binnen de veiligheidszone.
< Vorige   Volgende >