Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Digitale veiligheidsmonitor PDF Afdrukken E-mail
dinsdag 06 september 2005
Als eerste gemeente in Nederland gaat Leeuwarden binnenkort alle gegevens over (on)veiligheid op internet plaatsen.

De inwoners van de Friese hoofdstad kunnen vanaf dit najaar op iedere PC bekijken hoe veilig de wijk/straat is waar zij wonen, welke delicten (en op welke dagen en tijdstippen) worden gepleegd en welke resultaten het integraal veiligheidsbeleid oplevert. Bestuurders, raadsleden en ambtenaren van de gemeente Leeuwarden nemen de digitale Veiligheidsmonitor op vrijdag 3 juni in gebruik. Naar verwachting gaat de publieksversie in oktober of november van start op www.leeuwarden.nl.
 
Bij de digitale Veiligheidsmonitor is met één muisklik te zien hoe de veiligheid en de veiligheidsbeleving van de bevolking zich in stad en wijk ontwikkelt. Het systeem alarmeert (bestuur en ambtenaren) als de uitvoering van maatregelen achterblijft of als de veiligheid achteruitgaat. Tot op heden moest deze informatie elke keer uit allerlei bronnen handmatig bij elkaar gesprokkeld worden.

De informatie voor de Veiligheidsmonitor wordt iedere vier maanden ververst. De gegevens worden aangeleverd door politie, het openbaar ministerie en verschillende instanties en meldpunten. De verstrekte  gegevens worden bij elkaar gebracht in een speciaal ontwikkelde database. De gebruikers kunnen de gewenste informatie ophalen via een interface op basis van internettechnologie.  

Bron: Gemeente Leeuwarden
< Vorige   Volgende >