Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Mond- en klauwzeer in Engeland PDF Afdrukken E-mail
zaterdag 04 augustus 2007
De Britse autoriteiten hebben vrijdagavond een verbod op het vervoer van herkauwers en varkens afgekondigd na de ontdekking van het uiterst besmettelijke mond- en klauwzeer op een boerderij in Surrey. Het vervoersverbod geldt voor heel Groot-Brittannië, maakte het ministerie voor Milieu bekend.

De Britse premier Gordon Brown riep het speciale veiligheidskabinet bijeen om de situatie te bespreken, meldden Britse media. Rond de getroffen boerderij is een veiligheidszone van 3 kilometer afgekondigd. Alle beesten op het bedrijf zullen worden afgemaakt liet een woordvoerder van de regering aan de BBC weten.

Groot-Brittannië werd in 2001 op grote schaal getroffen door de ziekte. De autoriteiten registreerden toen meer dan tweeduizend uitbraken en in totaal moesten toen 9400 boerderijen worden geruimd.

Bijna vier miljoen dieren werden destijds afgemaakt. De schade bedroeg volgens een overheidsrapport ongeveer 12,5 miljard euro.
< Vorige   Volgende >