Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

Brug over Mississippi ingestort PDF Afdrukken E-mail
donderdag 02 augustus 2007
Zeker negen mensen zijn woensdag in de Amerikaanse stad Minneapolis (Minnesota) omgekomen toen tijdens de avondspits een brug over de Mississippi instortte. Dat heeft de krant Minneapolis Star Tribune donderdag gemeld op gezag van de autoriteiten. Zestig mensen zijn met verwondingen naar ziekenhuizen overgebracht. Ongeveer twintig personen worden vermist.

Het ministerie van Binnenlandse Veiligheid verklaarde dat er geen aanwijzingen zijn dat het om een terroristische actie gaat. Gouverneur Tim Pawlenty van de staat Minnesota sprak van een ,,catastrofe van historische proporties''.

Over de brug uit 1967 ligt een vierbaanssnelweg. De overspanning stortte 20 meter naar beneden. Tientallen auto's stortten in het water of werden onder grote stukken beton platgedrukt, aldus getuigen. Een vrachtauto vloog in brand.

De oorzaak van de ramp is onbekend, aldus de politie. Aan de brug werden werkzaamheden uitgevoerd. Gouverneur Pawlenty zei dat de verbinding in 2005 en in 2006 is geïnspecteerd door het ministerie van Transport. Toen werden er geen defecten gevonden.

Een grote reddingsoperatie is opgezet waar honderden mensen bij betrokken zijn, aldus een zegsvrouw van de hulpdiensten tegen CNN. De reddingsoperatie in het water is stopgezet. ,,Er ligt te veel puin in het water om in het donker door te gaan'', aldus brandweercommandant Jim Clack.
< Vorige   Volgende >