Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
SPAM sofware steeds slimmer PDF Afdrukken E-mail
maandag 30 juli 2007
Spammers hebben technologie ontwikkeld waarmee het mogelijk is om websites met een reactiemogelijkheid, zoals blogs en discussieforums, geautomatiseerd te bestoken met ongewenste reclame.  Dit zijn links naar websites waar bijvoorbeeld erectiepillen worden verkocht.

Een nieuw computerprogramma maakt het nu mogelijk om met enkele muisklikken honderden sites tegelijk te bestoken met de commerciële boodschap, zo ontdekte beveiligingsbedrijf Panda.

De software zou volgens de makers bovendien in staat zijn om zogenoemde captcha's op te lossen. Dat zijn afbeeldingen van vervormde cijfer- en lettercodes, die computerprogramma's tot dusverre niet konden ontcijferen. De code moet op veel discussiewebsites ingevoerd worden voordat een reactie online verschijnt. Zo proberen webmasters onderscheid te maken tussen menselijke gebruikers en spambots.

< Vorige   Volgende >