Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Rechercheur neergeschoten PDF Afdrukken E-mail
maandag 23 juli 2007
In het Apeldoornse winkelcentrum Anklaar is maandagavond rond 18.00 uur een rechercheur neergeschoten. Dat heeft de politie laten weten. De politiemedewerker is zwaargewond geraakt. De politie heeft de buurt rondom het winkelcentrum afgezet.

De rechercheur uit Apeldoorn was in zijn vrije tijd in het winkelcentrum aan de Thannhauserstraat aan het winkelen. ,,We hebben het vermoeden dat hij daar door de schutter is herkend als een agent'', aldus een woordvoerster van de politie. De man heeft meerdere malen gericht op de rechercheur geschoten. De dader, die nog voortvluchtig is, ging er op een fiets vandoor.

Veel publiek aanwezig
Op het moment van de schietpartij was er veel publiek aanwezig, omdat het winkelcentrum nog tot 20.00 uur open zou zijn. De politie is bezig met een sporenonderzoek. De Apeldoorner is op de intensive care opgenomen.

Voorzitter Gerrit van de Kamp van de politievakorganisatie ACP vindt het ,,schokkend en bijna niet voor te stellen'' dat de rechercheur in z'n vrije tijd is neergeschoten. Als het waar is dat de dader het slachtoffer kende en er sprake is van een gerichte actie, zou dat "volstrekt onaanvaardbaar'' zijn.

In de Nederlandse situatie zou dat bovendien "buitengewoon uitzonderlijk'' zijn, zei Van de Kamp maandagavond in een reactie. De schietpartij laat volgens hem zien welke consequenties het politievak kan hebben en in hoeverre die baan kan doorwerken in de privéomstandigheden.
< Vorige   Volgende >