Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

Explosie midden in New York PDF Afdrukken E-mail
donderdag 19 juli 2007
Midden in de Amerikaanse stad New York heeft zich woensdagavond een zware explosie voorgedaan. Volgens de autoriteiten is een transformator ontploft. In een van de straten in midden Manhattan is tijdens de avondspits een gapend gat geslagen waardoor stoom en modder omhoog spuiten. Vijftien tot twintig mensen zouden verwondingen hebben opgelopen, zeiden agenten ter plekke.

Eerdere berichten dat een gebouw zou zijn ingestort, bleken niet te kloppen. Een pand zou wel aan het wankelen zijn gebracht. Volgens de politie van de miljoenenstad ziet de ontploffing er vooralsnog niet verdacht uit. Het gaat vermoedelijk niet om een terreuraanslag. Het ministerie van Binnenlandse Veiligheid onderschrijft die mening.

Politie en brandweer rukten massaal uit naar de plek waar de ontploffing zich voordeed, niet ver van Grand Central Station. Honderden mensen zouden in paniek het gebied zijn ontvlucht. Verscheidene gebouwen zijn door de autoriteiten ontruimd. In andere gebouwen zitten mensen gevangen door de stoom.
< Vorige   Volgende >