Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
200 doden bij crash Brazilie PDF Afdrukken E-mail
woensdag 18 juli 2007
Zeker tweehonderd mensen hebben dinsdag de dood gevonden bij een vliegtuigcrash op het vliegveld Congonhas van de Braziliaanse metropool Sao Paulo. Dat meldde de Amerikaanse zender CNN op gezag van de hulpdiensten.

De gouverneur van de deelstaat Sao Paulo heeft verklaard dat geen van de inzittenden de ramp heeft overleefd. Aan boord van het toestel bevonden zich 176 mensen, 170 passagiers en zes bemanningsleden. Onder de passagiers bevonden zich zeker vijftien medewerkers van de luchtvaartmaatschappij.
Het ongeluk deed zich dinsdagavond lokale tijd voor op een luchthaven in de miljoenenstad. Een Airbus A320 van de Braziliaanse maatschappij TAM met aan boord naar verluidt 174 mensen gleed in slecht weer van de landingsbaan en boorde zich uiteindelijk in een kantoorgebouw van TAM. Er ontstond vrijwel meteen een enorme brand. Beelden tonen hoe alleen het staartstuk van het toestel nog uit het gebouw steekt.

Gladheid
Het vliegtuig was afkomstig uit de Zuid-Braziliaanse stad Porto Alegre. Het zou tijdens de landing van de baan gegleden zijn, door een hek zijn gebroken, over een weg heen zijn gegleden en zich in het gebouw hebben geboord.
De weersomstandigheden waren dinsdag slecht in Sao Paulo. Laaghangende bewolking en zware regenval zorgden voor problemen op het vliegveld, waardoor de banen spekglad zouden zijn geworden. In de afgelopen weken had het er niet geregend. De baan was tien weken gesloten geweest voor onderhoudswerkzaamheden. Maandag gleed ook al een vliegtuig van de baan op Congonhas. Daarbij vielen geen slachtoffers.

< Vorige   Volgende >