Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Gewonden bij aardbeving Japan PDF Afdrukken E-mail
maandag 16 juli 2007
Een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter heeft maandagochtend het noordwesten van Japan getroffen. De autoriteiten gaven een tsunami-alarm af, maar dat bleef slechts kortstondig van kracht. De beving deed zich voor rond 10.15 uur (lokale tijd).

In de prefectuur Niigata stortten verscheidene huizen in. Onduidelijk is of er mensen onder de puinhopen liggen. Volgens medici hebben minstens twee mensen het natuurgeweld niet overleefd. Meer dan 200 mensen zouden volgens het Japanse persbureau Kyodo gewond zijn geraakt.

De schokken waren ook in Tokio te voelen en zorgden voor talloze problemen. In Niigata viel de elektriciteitscentrale uit, omdat er brand was uitgebroken. Nucleaire reactoren moesten worden uitgeschakeld. Het treinverkeer naar de zwaarstgetroffen provincie is stilgelegd.
< Vorige   Volgende >