Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Grote brand op Grieks eiland PDF Afdrukken E-mail
donderdag 12 juli 2007
Honderen toeristen op het Griekse eiland Skiathos zijn geëvacueerd uit hun hotels wegens een grote bosbrand. De vlammenzee wordt aangewakkerd door windkracht tien, aldus de ANWB. Het dorp Aghia Paraskevi is uit voorzorg geëvacueerd.Het is de ANWB nog niet gelukt contact te krijgen met Nederlanders of de autoriteiten ter plaatse. Bootverkeer is vanwege de ruwe zee ook onmogelijk.

De autoriteiten vrezen dat hotels en privéhuizen door de vuurzee verzwolgen zullen worden, zo meldt persbureau AP. Het vuur brak donderdagochtend uit in de buurt van het strand op het zuidwesten van het eiland. De vlammen worden bestreden door 45 brandweerlieden met zeven wagens. Verder heeft de Griekse overheid drie blusvliegtuigen ingezet en twee helikopters.

Door hoge temperaturen en aanhoudende droogte zijn er deze zomer al talrijke bosbranden geweest in Griekenland. Op Kreta kwamen woensdag drie brandweerlieden om het leven tijdens de bestrijding van een brand.

Het 48 vierkante kilometer grote Skiathos. (iets groter dan Schiermonnikoog) telt veel zandstranden en luxe hotels. De lage heuvels op het eiland zijn bedekt met (brandbare) pijnbomen. Skiathos heeft een eigen luchthaven en charters vanuit Nederland vliegen erop.
< Vorige   Volgende >