Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

Nederlanders zwaar onder vuur PDF Afdrukken E-mail
dinsdag 10 juli 2007
Bij de Nederlandse basis „Camp Hadrian” nabij de plaDats Deh Rawod in de zuidelijke provincie van Oeroezgan, zijn vanmorgen minstens zes Nederlandse militairen tijdens gevechten met de Taliban gewond geraakt. Volgens de Telegraaf zouden onder de slachtoffers zouden enkele zwaargewonden zijn.

De maatschappelijke dienst van de Landmacht in Nederland op de hoogte gesteld om familieleden te informeren over de toestand van de gewonden.

Het nieuwe incident volgt kort na de dood van twee militairen, afgelopen maand. Daarbij kwam de 20-jarige Timo Smeehuijzen door een zelfmoordaanslag op een konvooi in de provinciale hoofdstad Tarin Kowt, vlakbij Kamp Holland om het leven. Nog geen week later overleed de 44-jarige sergeant-majoor Jos Leunissen uit Duiven. Hij sneuvelde door een ongeval tijdens gevechtshandelingen.

Het ministerie van Defensie heeft het incident met de gewonden bevestigd en komt later op de dag met meer details naar buiten.
< Vorige   Volgende >