Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Doden bij aanval Rode Moskee PDF Afdrukken E-mail
dinsdag 10 juli 2007
Bij de aanval op de Rode Moskee in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad zijn dinsdagochtend zeker 43 doden gevallen, onder wie drie commando's. Zeker twintig anderen militairen raakten gewond, zo is in medische kringen vernomen.

De Pakistaanse tv-zender Geo berichtte zelf dat er zeventig islamisten waren gedood, maar dit kon niet worden bevestigd. Zeker vijfien andere radicalen raakten gewond. Volgens ooggetuigen werd er zwaar gevochten in de moskee die sinds een week door het leger werd belegerd. Boven de moskee stegen zware rookwolken op. Bij het gebouw staan honderd ambulances klaar.

In het gebouw zouden vrouwen en kinderen door militante koranstudenten worden gegijzeld die als menselijk schild zouden moeten dienen. Maar nadat de militairen het complex voor tweederde hadden veroverd, hadden ze de vrouwen en kinderen nog steeds niet gevonden, aldus een legerofficier.

Naar schatting vijftig extremisten hebben zich dinsdag overgegeven tijdens een pauze in de gevechten.

Regeringsfunctionarissen zeiden eerder dat er meer dan driehonderd vrouwen en kinderen zouden zitten. Evenals zestig tot honderd goed bewapende en getrainde islamisten.

In een meisjesschool vlakbij de moskee brak brand uit. Volgens een legerofficier werd het vuur veroorzaakt door explosieven die tot ontploffing werden gebracht om boobytraps onschadelijk te maken.
< Vorige   Volgende >