Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

Hersenontsteking epidemie in India PDF Afdrukken E-mail
zondag 04 september 2005
De Japanse encefalitis heeft opnieuw aan 39 kinderen in de arme Noord-Indiase deelstaat Uttar Pradesh het leven gekost. Het dodental als gevolg van de ruim een maand heersende encefalitis-epidemie is daarmee opgelopen naar 432.
India Ganges
De encefalitis, of hersenontsteking, wordt door muskieten overgedragen van varkens op mensen. Volgens de gezondheidsdiensten in Uttar Pradesh worden momenteel vijfhonderd mensen behandeld tegen de ziekte. De zwaarst getroffen gebieden worden met insecticide besproeid om de muskieten te doden.

De meeste slachtoffers zijn kinderen van onder de 15. Er bestaat een vaccin tegen Japanse encefalitis, maar de gezondheidsdiensten in Uttar Pradesh zeggen geen geld te hebben voor een inentingsprogramma. Toch worden nu pogingen gedaan een programma op te zetten om de 7,5 miljoen kinderen in de deelstaat in te enten.

Zie ook: wat is hersenontsteking


< Vorige   Volgende >