Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Bosbranden in Zuid-Europa PDF Afdrukken E-mail
donderdag 05 juli 2007
Duizenden Nederlandse en andere toeristen zijn geëvacueerd bij bosbranden in Frankrijk en Spanje. Alleen al in het zuidoosten van Frankrijk zijn zes campings ontruimd. Tegen de duizend brandweermensen bestrijden het vuur.
Op één van de getroffen campings in Spanje gingen de receptie, een restaurant en enkele huisjes in vlammen op.

Bij de alarmcentrale van de ANWB zijn woensdag veel meldingen binnengekomen van Nederlandse toeristen die vanwege een bosbrand werden geëvacueerd van campings aan de Noordoost-Spaanse Costa Dorada. In elk geval twee campings bij Montroig del Camp aan de kust in de provincie Tarragona werden uit voorzorg ontruimd omdat de branden te dichtbij kwamen. Zeker vier personen kampten met ademhalingsproblemen door de rook.

Of en hoeveel schade er is ontstaan aan eigendommen van de toeristen, is niet bekend. Op een camping gingen de receptie, een restaurant en enkele huisjes in vlammen op.

In totaal werden zo'n drieduizend mensen geëvacueerd uit woonwijken en de twee campings. Zij werden ondergebracht in sporthallen. Het gaat om de eerste grote bosbrand van dit jaar in Spanje.

In het zuidoosten van Frankrijk bij Muy (Var) moesten zes campings met 1800 gasten worden ontruimd wegens een bosbrand. Driehonderd toeristen zijn opgevangen in Roquebrune-sur-Argens.

Aan de Côte d'Azur is door bosbranden al ruim duizend hectare verwoest. Hier werden enkele honderden bewoners in veiligheid gebracht. De autosnelweg A8 en de rijksweg RN7 werden gedeeltelijk afgesloten, wat tot lange files leidde.
< Vorige   Volgende >