Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB

Agenten machteloos bij moord PDF Afdrukken E-mail
donderdag 05 juli 2007
Bij een moord op 15 juni in een woning in Pernis (Rotterdam) blijken twee agenten ongeveer een half uur machteloos voor de deur van het slachtoffer te hebben gestaan. Vanuit de woning aan de Pastoriedijk hoorden de agenten en de buren het 28-jarige slachtoffer om hulp roepen.

Maar na overleg met het hoofdbureau werd besloten dat de agenten moesten wachten op assistentie. Dat liet een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam donderdag weten. Na een half uur vielen de agenten met versterking de woning alsnog binnen. Het slachtoffer was er toen al zo slecht aan toe dat hij aan zijn verwondingen bezweek.

De woordvoerster laat weten dat het gebruikelijk is dat agenten ter plaatse eerst overleggen met het hoofdbureau voordat tot actie wordt overgegaan. ,,Het kan niet zo zijn dat politiemensen meteen naar binnen rennen. Hun eigen veiligheid is ook van belang.''

Kort na de moord hielden agenten in de omgeving van de Pastoriedijk twee 25-jarige mannen uit Rotterdam aan. Een 24-jarige Rotterdamse werd afgelopen dinsdag door de politie als verdachte aangehouden.
< Vorige   Volgende >