Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Al-Qaeda's video al-Zawahiri PDF Afdrukken E-mail
donderdag 05 juli 2007
Een kopstuk van het terroristische netwerk al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, heeft opnieuw een propagandavideo verspreid. Hij roept onder meer op de belangen van kruisvaarders en Joden aan te vallen en de val van de regimes in Egypte en Saudi-Arabië te bewerkstelligen.

Een deel van de video-opname is donderdag door de Qatarese nieuwszender al-Jazeera getoond. De voorvluchtige Egyptische arts al-Zawahiri repte niet over de recente pogingen aanslagen te plegen in Groot-Brittannië en evenmin over de bloedige bomaanslag maandag op een konvooi toeristen in Jemen.

Het was dit jaar al-Zawahiri's achtste videopraatje. De VS hebben 25 miljoen dollar uitgeloofd voor zijn aanhouding. Hij zou zich net als al-Qaeda-leider Osama bin Laden in Pakistan in de bergen langs de grens met Afghanistan ophouden.

< Vorige   Volgende >