Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Niet naar Londen op vakantie? PDF Afdrukken E-mail
zondag 01 juli 2007
Australie en Noorwegen geven reiswaarschuwing af.
Noorwegen en Australië hebben zondag een reiswaarschuwing uitgegeven voor Groot-Brittannië. Dit in verband met de mislukte aanslag op de luchthaven van Glasgow zaterdag en de vondst van twee bomauto's in Londen vrijdag.

Het Noorse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk gaan extra voorzichtig te zijn, te luisteren naar lokale media en adviezen van de Britse autoriteiten op te volgen. De Australische overheid waarschuwde haar onderdanen voor het risico van een aanslag in Groot-Brittannië.

Veiligheidsmaatregelen
De Britse autoriteiten hebben de veiligheidsmaatregelen rond vliegvelden verscherpt. Dit in verband met de mislukte aanslag op de luchthaven van Glasgow zaterdag en twee mislukte aanslagen in Londen vrijdag. Sinds zaterdagavond geldt in het Verenigd Koninkrijk de hoogste fase van terreuralarm.

Dagjesmensen kregen zondag de waarschuwing niet zomaar naar een luchthaven te gaan. Passagiers werd aangeraden zich pas naar een luchthaven te begeven als zeker is dat hun toestel vertrekt.

De luchthaven van Glasgow was zondag weer open voor binnenkomende vliegtuigen. Zaterdagavond strandden hier 2300 passagiers die elders in de stad werden ondergebracht.

'Boosaardige reacties'

Het John Lennon Airport in Liverpool, dat zaterdagavond werd gesloten, is zondagochtend weer geopend, nadat de politie een verdachte auto had verwijderd. Ruim vierhonderd gedupeerde reizigers werden overgebracht naar een gebouw van het Leger des Heils, waar ze eten en dekens kregen. Zondagochtend tegen vijf uur werd het vliegveld weer opengesteld.

De kersverse Britse premier Gordon Brown zei zondag dat zijn land zich niet laat intimideren door "boosaardige acties''. Hij zei voor de BBC dat terrorisme nooit gerechtvaardigd kan worden door religie.
< Vorige   Volgende >