Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Dode bij schietpartij station PDF Afdrukken E-mail
maandag 25 juni 2007
Station Alkmaar is maandag op last van de politie ontruimd en gesloten voor reizigers wegens een schietpartij. Bij de schietpartij is een dode gevallen. Dat maakte de politie bekend.
Ook is een slachtoffer zwaargewond geraakt, maakte de politie bekend. Er is nog niets bekend over de toedracht.

Rond 10.30 uur zijn twee ambulances opgeroepen. Ook was er een traumahelikopter aanwezig. Eén van de twee zou in het hoofd zijn geraakt. Volgens getuigen zou er een vrouw op de trap van perron 5 zijn neergeschoten.

Opvang
Volgens een woordvoerder van het nabij het station gelegen Horizoncollege is in overleg met het centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Triversum afgesproken leerlingen naar behoefte opvang aan te bieden.

Treinverkeer
Er is momenteel slechts beperkt treinverkeer mogelijk van en naar Alkmaar. Reizigers moeten rekening houden met vertraging.

Doorgaande reizigers tussen Den Helder en Amsterdam kunnen omreizen via Hoorn, die tussen Hoorn en Haarlem via Amsterdam-Sloterdijk.
< Vorige   Volgende >