Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Vader doodgeschoten bij school PDF Afdrukken E-mail
donderdag 21 juni 2007
Een man is donderdagochtend bij de basisschool Bos en Berg in Apeldoorn doodgeschoten, nadat hij zijn kind naar school had gebracht. Rond 08.50 uur werd de man, toen hij terug liep naar zijn auto, onder vuur genomen. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Dat maakte de politie donderdag bekend.

Volgens de politie heeft het kind van het slachtoffer niets van de schietpartij gemerkt. Ook de andere schoolkinderen hebben vermoedelijk niets gezien. De kinderen worden donderdagochtend opgevangen in de school, waar slachtofferhulp aanwezig is.

De verdachte is nog voortvluchtig. Twee ouders hebben geprobeerd de 47-jarige man uit Apeldoorn te reanimeren. Een van die ouders is een arts. Dat heeft directeur Dick Bouman van de school gezegd.

De school had een "normale verstandhouding'' met het gezin van het slachtoffer, die net zijn 6-jarig zoontje naar de school had gebracht. Het kind zit pas korte tijd op de school. Volgens de politie zijn de moeder en haar kind door bekenden opgevangen. Ook slachtofferhulp is aanwezig.

De dader is vermoedelijk gevlucht op een scooter. Dat heeft de politie gemeld. Getuigen hadden eerder al gezegd dat er een scooter in het spel was.
< Vorige   Volgende >