Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Noodweer in Hoogeveen PDF Afdrukken E-mail
donderdag 14 juni 2007
Het zware onweer dat over Nederland trekt, heeft in de Drentse plaats Hoogeveen voor grote overlast gezorgd. Volgens een woordvoerder van de politie zijn daken afgewaaid en werden ook bomen geveld door de harde wind die met het noodweer gepaard gaat.

Vermoedelijk is de plaats getroffen door een windhoos, meldde het KNMI. ,,We hebben nog geen foto's om dat te bevestigen, maar gezien de schade lijkt het erop dat gedurende korte tijd een windhoos over Hoogeveen is gegaan.''

Brandweerkorpsen uit heel Drenthe zijn ingezet om de Hoogeveense brandweer te ondersteunen. De gemeente Hoogeveen heeft een crisisteam en een operationeel team ingezet om de ravage te inventariseren. ,,De situatie is zorgelijk'', aldus een gemeentewoordvoerder.

In Hoogeveen was de regenintensiteit 'heel uitzonderlijk', zei de woordvoerder van het KNMI. ,,Er viel 280 millimeter water per uur. Zelfs bij extreem zware buien is dat normaal gesproken niet meer dan 160 millimeter per uur.''
< Vorige   Volgende >