Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Huigelachtige malware plaag PDF Afdrukken E-mail
dinsdag 12 juni 2007
Steeds meer malware installeert zich ongemerkt op de pc om vervolgens zelf schijnheilig te waarschuwen voor kwaadaardige software op de computer.

De nepbeveiligingssoftware waarschuwt na installatie op verschillende manieren dat de Windows-pc van de gebruiker is geïnfecteerd met malware. Met een gratis testversie kan de machine worden geschoond, waarna met korting een abonnement kan worden afgesloten.

Trend Micro omschrijft deze opkomende vorm van malware als 'de nieuwste vorm van bedreigingen die social engineering-technieken gebruiken om winst te maken'.

Volgens Trend Micro is het aantal van dit soort malwareprogramma's in een jaar tijd flink gestegen: van 2 procent van alle malwaremeldingen begin 2006 tot 10 procent in maart dit jaar.

"Het aantal nepbeveiligingsprogramma's neemt zienderogen toe", zegt Georde Moore, onderzoeker bij Trend Micro. "Gebruikers moeten daarom extra voorzichtig zijn bij het downloaden van software."
< Vorige   Volgende >