Onder de aandacht
Rampensite.nl is de meest complete professionele rampen site van Nederland. Op deze site is alle belangrijke informatie over rampen, risico's en veiligheid verzameld. U vind hier de risicokaarten en rampenplannen van uw eigen omgeving.
powered_by.png, 1 kB
Tanks trekken Gazastrook binnen PDF Afdrukken E-mail
zaterdag 09 juni 2007
Israëlische troepen en tanks zijn zaterdagochtend het zuiden van de Gazastrook binnengedrongen. Bij Rafah raakten ze in een vuurgevecht verwikkeld met strijders avn de radicale Palestijnse beweging Hamas, meldden het Israëlische leger en Hamas.

"De militairen kwamen onder vuur te liggen en sloegen terug. Een gewapende man is geraakt", aldus een zegsman van het leger. Hoe hij er aan toe is, is niet bekendgemaakt.

Afgelopen maandag drongen Israëlische militairen ook al de zuidelijke Gazastrook binnen. Tientallen Palestijnen werden verhoord en vier werden uiteindelijk gearresteerd.

Zaterdag arresteerden Israëlische veiligheidsfunctionarissen twee gezochte Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever, meldde de radio.

Grensovergang
Later op de dag vielen gewapende Palestijnen de grensovergang van Kissufim, in het midden van de Gazastrook, aan.

Een hevig vuurgevecht brak uit met Israëlische militairen, meldden bewoners en militante Palestijnen. De post zou onder meer onder vuur genomen zijn met raketgranaten. Het Israëlische leger bestookt de belagers met tankgranaten.
< Vorige   Volgende >